Energy Valley vult LNG/Power-to-Gas programma in aanloop naar maritiem feest Hamburg

31 mrt 2015

Van vrijdag 8 tot en met zondag 10 mei viert Hamburg het grootste maritieme feest ter wereld: de Hafengeburtstage dat jaarlijkst zo'n 1,5 miljoen bezoekers trekt. Groningen is dit jaar partnerstad en zal zich presenteren op het Niederlande Groningen Festival met alles waar Noord-Nederland trots op is op het gebied van toerisme, energie en Healthy Ageing. Stichting Energy Valley kan niet ontbreken en zal inhoudelijk een bijdrage leveren op donderdag 7 mei, de zakelijke dag voor business-to-business, met thema's rond LNG en Power-to-Gas. Een middag met presentaties en een matchmaking.

Het is de bedoeling om de bestaande samenwerking tussen de Hanzesteden Hamburg en Groningen tijdens de Hafengeburtstag te bekrachtigen en te versterken. Daarvoor tekenen Hamburg en Groningen een nieuwe Letter of Intent, waarbij ook energie en Healthy Ageing worden benoemd. Volgens wethouder Joost van Keulen, die ter voorbereiding op de Hafengeburtstag op werkbezoek was in Hamburg, is dat veel meer dan alleen een mooi stuk papier: “In Europees verband vormt de lijn Groningen-Hamburg, met alles wat daar tussen en omheen ligt een sterke economische regio. Het is geweldig dat de tweede stad van Duitsland, met bijna twee miljoen inwoners, zo nadrukkelijk onze kant uitkijkt. Dat biedt voor het Noordnederlandse bedrijfsleven mooie kansen om aan te haken.”

Het ‘Niederlande Groningen Festival’ speelt zich tijdens de Hafengeburtstag af op de Kehrwiederspitze, de punt van het beroemde pakhuizeneiland in de Elbe: Speicherstadt. De precieze programmering voor dit festival is nog niet helemaal rond, maar krijgt inmiddels wel aardig vorm. Duidelijk is dat Noord-Nederlandse bedrijven en instellingen hun specialiteiten zullen presenteren in speciaal voor dit doel omgebouwde zeecontainers.

Website
De Gemeente Groningen heeft de website www.hh2015.groningen.nl in het leven geroepen met informatie over de Hafengeburtstag in het algemeen en over het festivalprogramma en het economisch programma in het bijzonder. In de aanloop naar de Hafengeburtstag wordt de website steeds voorzien van actuele informatie.

Nieuwsarchief