Energy Startups: meld je aan voor Generate15!

05 nov 2015

Energy Startups opgelet! In het Groningse Martiniplaza houdt de Energy Academy Europe op 24 november het pitchevent Generate15.  Aan de beste startup, beoordeeld door onder andere Aart van Veller en Ruud Koornstra, wordt een bedrag van 15.000 euro uitgeloofd. Bovendien speel je jezelf in de kijker bij belangrijke investeerders en innovatieve spelers in de energiemarkt. Aanmelden kan nog tot 8 november.

Startups en energietransitie

Energy Startups zijn essentieel voor de versnelling van de energietransitie. Vaak zijn Energy Startups beter in het spotten en ontwikkelen van radicale innovaties dan grote bedrijven. Echter om Energy Startups op versnelde wijze tot schaalbare en innovatieve bedrijven uit te laten groeien, is een sterk ecosysteem essentieel. Generate15 is hét netwerkevent van Nederland waar kansrijke Energy Startups uit heel Europa, diverse investeerders en innovatieve bestaande spelers samenkomen om onderlinge netwerken op te bouwen en juiste wisselwerking met elkaar te creëren. Door betrokken partijen samen te brengen wordt tijdens Generate15 het huidige startup-landschap versterkt.

Generate15

Tijdens Generate15 wordt tevens gepitched: vijf innovatieve Energy Startups krijgen hiermee de kans om zich te presenteren aan Europa’s leidende investeerders, wetenschappers en ervaren ondernemers. De winnaar ontvangt een geldprijs van €15.000. Naast de netwerkmogelijkheden en de pitches staan sprekers Aart van Veller en Ruud Koornstra op het programma. Aart van Veller is nummer zeven van Trouw’s Duurzame top 100 en oprichter van duurzame energiemaatschappij Vandebron. Ruud Koornstra is succesvol ondernemer in de duurzame sector, en oprichter van duurzame investeringsmaatschappij Tendris. Beide wijden uit over de kansen die er liggen voor duurzaam ondernemen, en de invloed die dit heeft op het huidige economisch landschap.

Aanmelden

Energy Startups kunnen zich tot 8 november voor het pitchevent op Generate15 aanmelden. Een high-profile selectiecomité selecteert vervolgens de finalisten, welke worden klaargestoomd met een op maat gemaakt tweedaags programma. Dit programma wordt geleid door top facilitator en expert coach Neil Sheridan, samen met een team van ervaren business coaches. Na dit programma zullen vijf Energy Startups worden geselecteerd om te pitchen op Generate15. De bekendmaking van deze finalisten zal 13 november plaatsvinden. Meer informatie over meedoen en bezoeken is te vinden op www.generate.world

Nieuwsarchief