Energy Startups centraal tijdens netwerkevent Generate15

19 okt 2015

Op 24 november houdt Energy Academy Europe in Martiniplaza Groningen het netwerkevent “Generate15”. Generate15 biedt Energy Startups, investeerders en innovatieve bestaande spelers in de energiemarkt de kans om de onderlinge netwerken te versterken. Dit is essentieel om het aantal succesvolle Energy Startups te vergroten en de energietransitie te versnellen. Naast de uitgebreide netwerkmogelijkheden spreken Aart van Veller en Ruud Koornstra, en wordt er een prijs van €15.000 uitgeloofd voor de beste Energy Startup pitch.

Het versterken van het startup-ecosysteem

Energy Startups zijn essentieel voor de versnelling van de energietransitie. Vaak zijn Energy Startups beter in het spotten en ontwikkelen van radicale innovaties dan grote bedrijven. Echter om Energy Startups op versnelde wijze tot schaalbare en innovatieve bedrijven uit te laten groeien, is een sterk ecosysteem essentieel. Generate15 is hét netwerkevent van Nederland waar kansrijke Energy Startups uit heel Europa, diverse investeerders en innovatieve bestaande spelers samenkomen om onderlinge netwerken op te bouwen en juiste wisselwerking met elkaar te creëren. Door betrokken partijen samen te brengen wordt tijdens Generate15 het huidige startup-landschap versterkt.

Generate15

Tijdens Generate15 wordt tevens gepitched: vijf innovatieve Energy Startups krijgen hiermee de kans om zich te presenteren aan Europa’s leidende investeerders, wetenschappers en ervaren ondernemers. De winnaar ontvangt een geldprijs van €15.000. Naast de netwerkmogelijkheden en de pitches staan sprekers Aart van Veller en Ruud Koornstra op het programma. Aart van Veller is nummer zeven van Trouw’s Duurzame top 100 en oprichter van duurzame energiemaatschappij Vandebron. Ruud Koornstra is succesvol ondernemer in de duurzame sector, en oprichter van duurzame investeringsmaatschappij Tendris. Beide wijden uit over de kansen die er liggen voor duurzaam ondernemen, en de invloed die dit heeft op het huidige economisch landschap.

Aanmelden

Energy Startups kunnen zich tot 8 november voor het pitchevent op Generate15 aanmelden. Een high-profile selectiecomité selecteert vervolgens de finalisten, welke worden klaargestoomd met een op maat gemaakt tweedaags programma. Dit programma wordt geleid door top facilitator en expert coach Neil Sheridan, samen met een team van ervaren business coaches. Na dit programma zullen vijf Energy Startups worden geselecteerd om te pitchen op Generate15. De bekendmaking van deze finalisten zal 13 november plaatsvinden. Meer informatie over meedoen en bezoeken is te vinden op www.generate.world

Nieuwsarchief