Energy Challenges nu ook in Utrecht

29 jun 2016

In navolging van de Energy Valley regio gaat komend schooljaar ook in Utrecht de Energy Challenges van start.

Energy Challenges is een Real Life Game waarin leerlingen van het voortgezet onderwijs de strijd aan gaan om hun school zo energiezuinig mogelijk te maken. Dit wordt deels door kleine technische maatregelen gerealiseerd en voor een heel groot deel door gedragsverandering die de leerlingen zelf in gang zetten. De besparing op de energierekening door deze gedragscampagnes en maatregelen kan wel oplopen tot 20.000 euro per jaar!


Energy Challenges is in 2011 gestart door de Energy Valley Topclub en draait inmiddels succesvol op 175 scholen in Groningen, Friesland, Drenthe, Noord-Holland en Gelderland. Goed voorbeeld doet volgen, want de Utrechtse Stichting Technotrend rolt het programma nu ook uit in regio Utrecht. En de start is officieel; vier scholen hebben inmiddels hun deelname aan Energy Challenges Utrecht in schooljaar 2016-2017 toegezegd. Het Globe College, Leidsche Rijn College en St. Bonifatiuscollege te Utrecht en het Amadeus Lyceum te Vleuten gaan aan de slag met het Energy Challenges. Deze vier scholen zetten hierbij een belangrijke stap in de verduurzaming van hun pand en vooral ook in de bewustwording van energie en energieverbruik op school bij leerlingen zowel als leerkrachten.

Patrick van der Hofstad, projectleider Energy Challenges bij Stichting Technotrend: "Het is fantastisch om te zien dat er zoveel enthousiasme is voor Energy Challenges. Deze vier scholen zijn echte voorlopers en we zijn ontzettend blij met hun deelname. Het is mooi dat deze scholen nu bevestigd hebben, want dan kunnen wij aan de slag met het bestellen van de slimme meters." De scholen krijgen monitoringsapparatuur en slimme meters zodat de leerlingen straks kunnen zien wat hun campagne precies heeft betekend voor de energierekening. Deze apparatuur mag de school houden na afloop van het programma. Dankzij een gemeentesubsidie kunnen Utrechtse scholen geheel op no cure, no pay basis meedoen. Het zevenkoppige team Energy Challenges Utrecht is klaar voor de start. Er zijn nog vier plaatsen beschikbaar voor scholen in de gemeente en twee plaatsen voor scholen in de provincie Utrecht. Scholen kunnen zich nog voor de zomervakantie aanmelden via utrecht@energychallenges.nl.
 

Nieuwsarchief