Energy Challenges besmetten je met het energievirus

16 okt 2015

Inspirerend zijn voor een duurzame wereld, hoe doe je dat? Je hebt het vaak niet geleerd op school… En hoe mooi zou het zijn als dat wel zo was? Ik liep al een tijd met deze vragen rond en afgelopen zomer ontdekte ik het antwoord: je leert inspireren door het te doen! Ik stuitte op Energy Challenges, aldus hetkanwel.nl

 

Energy Challenges besmet jongeren met het energiebesparingsvirus. Leerlingen tussen de 10 en 16 jaar gaan de uitdaging aan om energie te besparen op hun school. Het doel is om de hele school, de ouders en de omgeving bewust te maken en te activeren. De scholen met de beste en origineelste campagnes winnen prijzen tijdens de grote finale.

Door enthousiasme 20.000 euro besparen

En, werkt Energy Challenges? Ik ging op zoek naar de ervaringen. Die zijn er genoeg want Energy Challenges draait al op honderd scholen in Nederland. De jongeren verzinnen van alles; een duurzaamste-lokaal-bokaal’, crowdfunding voor LED verlichting en nog veel meer. In gesprek met Energy Challenges-directeur Harry van Ommen kom ik erachter dat een school door Energy Challenges zo’n 15 procent op de energierekening bespaart. Dat levert voor een school met duizend leerlingen al snel 20.000 euro op. Dit komt vooral door het enthousiasme onder de leerlingen.

Nieuwsarchief