Energy Barn op EnTranCe décor Zpannend Zernike

05 okt 2015

De gloednieuwe Energy Barn op energieproeftuin EnTranCe in Groningen was zondag onderdeel van het decor van het evenement Zpannend Zernike. De Hanzehogeschool Groningen, waar EnTranCe onder valt, deed mee aan het jaarlijkse Weekend van de Wetenschap. Zo’n 700 bezoekers, kinderen met hun ouders, kwamen naar EnTranCe om te beleven hoe leuk energie en bewegen zijn.

Slush puppy fietsen, vuurvliegjes maken bij de Jonge Onderzoekers, de energiespelen van de Energy Valley Topclub, de Power-to-Gas fiets; de bezoekers konden van alles doen en beleven. Het was voor het eerst dat de Energy Barn, een energieneutraal gebouw gemaakt van stro, open was voor publiek. Ook op de rest van de Zernike Campus viel van alles te doen. Zo stond bijvoorbeeld de ‘Jouw Energie van Morgen’-Truck er en konden kinderen hun eigen slimy lipstick maken bij doe- en ontdekcentrum De Magneet op de Pedagogische Academie.

In totaal trok het landelijke Weekend van de Wetenschap zo’n 140.000 bezoekers.

 

EnTranCe

EnTranCe is de energieproeftuin van de Hanzehogeschool Groningen en de Energy Academy Europe. Studenten, onderzoekers en bedrijven werken samen aan energie-innovaties voor een duurzame energietoekomst. Meer informatie: www.en-tran-ce.org.

Foto's van Zpannend Zernike op EnTranCe zijn te vinden op Flickr

Nieuwsarchief