Energieproeftuin EnTranCe in nieuw onderkomen

28 mei 2014

De energieproeftuin EnTranCe, onderdeel van de Energy Academy Europe, gaat van een tijdelijke naar een permanente omgeving.

Op het terrein aan de Zernikelaan verrijst een nieuw gebouw om de activiteiten van steeds meer onderzoekers, studenten en bedrijven op het gebied van (alternatieve) energiebronnen te kunnen huisvesten. Op woensdagmiddag 11 juni is er een feestelijke bijeenkomst om de plannen toe te lichten.

Opening door Max van den Berg

Om 15.00 uur worden de gasten verwelkomd door Henk Pijlman, bestuursvoorzitter van de Hanzehogeschool Groningen. Commissaris van de Koning Max van den Berg verricht de openingshandeling.

Toekomstplannen EnTranCe

Daarna vertellen studenten, onderzoekers en bedrijven over hun leven binnen de muren van EnTranCe. Programmamanager Jeroen van den Berg is dagvoorzitter en vertelt tussen de presentaties door over EnTranCe en de toekomstplannen. Vervolgens zijn er rondleidingen op het terrein en wordt de middag tegen 18.00 uur afgesloten met een hapje en een drankje.

Toegepast onderzoek

EnTranCe is een initiatief van de Hanzehogeschool Groningen, BAM, GasTerra, Gasunie en Imtech. De proeftuin biedt ruimte voor onderzoek op het gebied van energie. Stapsgewijs ontwikkelt het centrum zich tot een internationale hotspot voor toegepast onderzoek.

 

Bron: Gezinsbode.nl

Nieuwsarchief