Energiebesparingscampagne Energy Challenges Groningen van start tijdens SummerLabb

14 jan 2015

Vrijdag 16 januari starten om 12.00 uur 250 Groningse scholieren met de 3e editie van de Energy Challenges. Dit gebeurt in de 3FM Cathedral in het Ebbingekwartier te Groningen tijdens het Eurosonic Noorderslag festival. Energy Challenges is een energiebesparingsprogramma voor scholen dat leerlingen, hun medeleerlingen, docenten en ouders enthousiast maakt voor duurzaam en energiebewust gedrag. Ook wordt naar mogelijkheden gekeken om het energieverbruik van schoolgebouwen te verminderen.

Primeurs

Dit jaar kent de aftrap van de energiebesparingscampagne verschillende primeurs. Zo is er de presentatie van het klimaat- en energiespel van Greenpeace dat deel gaat uitmaken van de campagne en Energy Challenges met Greenpeace verbindt. Presentator en programmamaker Jan Douwe Kroeske neemt de leerlingen mee naar SummerLabb waar universiteiten, kennisinstellingen en bedrijven hen op een interactieve manier laten kennismaken met innovaties op het gebied van duurzaamheid. Daarnaast is er een live performance van een speciale Energy Challenges rap.

Het evenement op het Ebbingekwartier luidt de start in van de campagnes die de leerlingen de komende maanden op hun school gaan organiseren. Groningen is één van de vijf provincies waar de Energy Challenges worden gehouden. De energiebesparingscampagne groeide dit jaar van 60 naar bijna 100 scholen in vijf provincies.

Nieuwsarchief