Energie organisaties in het Noorden bundelen hun krachten

01 mrt 2017

Gertjan Lankhorst directeur nieuwe stichting

Stichting Energy Valley, Energy Delta Institute en Energy Academy Europe  gaan in 2017 integreren naar één organisatie. Directeur van de nieuw op te richten stichting wordt Gertjan Lankhorst, voormalig directeur van gashandelsbedrijf GasTerra,  die deze functie naast zijn taken als voorzitter bij VEMW invult.

De drie organisaties werken nu al nauw samen en vullen elkaar goed aan. Energy Delta Institute biedt een reeks van cursussen voor professionals uit de energiesector, Energy Valley richt zich op business development in de sector  duurzame energie, terwijl Energy Academy Europe als taak heeft om onderzoek, onderwijs en innovatie te bevorderen. Door krachten te bundelen zal er een sterkere organisatie ontstaan die de energiesector in brede zin optimaal gaat ondersteunen – niet alleen in de noordelijke Energy Valley regio maar ook landelijk en internationaal.

Gertjan Lankhorst begint zijn werkzaamheden per 1 maart 2017. Hij was van 2006 tot 2016 CEO van gashandelsbedrijf GasTerra voordat hij in januari 2017 voorzitter werd van de Vereniging voor Energie, Milieu en Water (VEMW). Gertjan Lankhorst was in zijn vorige functie een van de initiatiefnemers voor de oprichting van Energy Academy Europe, lid van het strategische board van Energy Valley en bestuurslid van het Energy Delta Institute. In verschillende rollen heeft hij zich intensief bezig gehouden met de overgang naar duurzame energiebronnen en werkte eraan het thema energietransitie nationaal en internationaal op de agenda te zetten.

De drie samenwerkende organisaties zijn sinds februari jl. gehuisvest in het Energy Academy gebouw op de Zernike Campus in Groningen.

Nieuwsarchief