Elfde Energy Convention op 24 november

06 aug 2015

Dit jaar vindt de Energy Convention 2015 plaats op 24 november. Energie-experts, professionals, ondernemers en studenten zullen weer naar Groningen reizen om onderdeel te zijn van de elfde editie van de Energy Convention. Het thema is dit jaar: The Energy Revolution.

Wat is de Energy Convention?

De Energy Convention is een internationaal platform voor de interactie tussen professionals, energie-experts, ondernemers en studenten uit verschillende disciplines. Elk jaar trekt de conventie rond 1000 bezoekers die komen luisteren en debatteren met toonaangevende sprekers. Naast keynote speakers, showcases en een internationaal start-up evenement, biedt de conventie ook goede mogelijkheden om te netwerken.

Thema 2015: The Energy Revolution

De overgang naar een duurzamer energiesysteem begint steeds meer vorm te krijgen. We staan aan de vooravond van niets minder dan een energierevolutie. Maar sommige ontwikkelingen in deze transitie gaan sneller en sommige oplossingen werken beter. Waarom is dat het geval? Dat is een van de vragen waar we dit jaar antwoord op willen krijgen.

Naast de technologische innovaties vraagt de energietransitie om veranderingen in beleid, zakelijke modellen, de publieke opinie en meer. Daarom is het nodig om naar deze uitdagingen kijken met een multidisciplinaire blik.

  • Wat zijn de belangrijkste barrières om naar een duurzaam energiesysteem te gaan?
  • Hoe en waarom verschilt dat per sector en land?

Er is geen one size fits all-oplossing in energie. Daarom wil de Energy Convention dit jaar meer zicht krijgen op wat nodig is en praten over een road map naar een duurzame energietoekomst.

Wat kunt u verwachten?

Met een dynamische mix van keynotes, showcases  en zijevenementen is er veel om uit te kiezen op de Energy Convention 2015. Ware pioniers worden uitgenodigd om hun meest succesvolle en inspirerende projecten te laten zien. Het internationale start-up evenement, Generate 15, laat jonge ondernemers strijden voor de titel beste en slimste innovatie in duurzame energie. We willen laten wat al is bereikt en wat we kunnen verwachten van de nabije toekomst.

Bron: Energy Academy Europe

Nieuwsarchief