Eerste editie TransFuture Festival over duurzame energie

11 jun 2015

Op donderdag 18 en vrijdag 19 juni vindt de eerste editie plaats van het TransFuture Festival, een nieuw energiefestival over de laatste ontwikkelingen en innovaties op het gebied van energietransitie in de regio Noord-Nederland. Het festival wordt gehouden op EnTranCe, de energieproeftuin van Hanzehogeschool Groningen en Energy Academy Europe op de Zernike Campus en is gratis toegankelijk.

Het TransFuture Festival laat zien welke vernieuwende, duurzame technologie wordt ontwikkeld in Noord-Nederland. Slimme netwerken, zonne-energie, biogas, brandstofcellen, duurzame mobiliteit, warmte uit de bodem, milieuvriendelijk bouwen: tijdens het festival is het allemaal te vinden in demonstraties, lezingen, rondleidingen en experimenten. Tegelijkertijd is het TransFuture Festival een echt festival, met eten, drinken en goede muziek.
 
Het donderdagmiddagprogramma richt zich voornamelijk op bedrijven. Met het Groot Europees Energiedebat en verschillende workshops en lezingen, onder andere van Warmtestad Groningen. Tijdens het Groot Europees Energiedebat onder leiding van Pieter Sijpersma van het Dagblad van het Noorden gaat het over vragen als: Wat gaat de nieuwe Energie Unie doen voor ondernemers in de energiebranche? Helpen overheden de noordelijke ondernemers verder? Of juist niet? Wie dóet eigenlijk het echte werk in de energietransitie?
Georganiseerd door Stichting Energy Valley, Europese Commissie Vertegenwoordiging, Europees Parlement Informatiebureau en Dagblad van het Noorden.
 
De lezing van WarmteStad Groningen en Parkmanagement Zernike Campus over geothermie wordt speciaal georganiseerd voor vastgoedondernemers en ondernemers op Zernike Campus Groningen, die in de nabije toekomst met deze nieuwe energievorm te maken krijgen. Op dit moment wordt nog uitgebreid onderzoek gedaan om te zien of WarmteStad dit warmtenet in de komende jaren kan gaan ontwikkelen.
 
Tijdens de kennis- en scholenmiddag op vrijdag 19 juni vindt de finale van de Energy Challenges plaats. Scholieren van basis- en voortgezet onderwijs hebben in het kader hiervan campagnes gemaakt om energie te besparen en duurzaamheid te bevorderen op hun eigen scholen. Spelenderwijs maakten zij kennis met de wereld van energie, techniek en duurzaamheid en ontdekken ze hun talent.
 
Groen Gas Barbecue en muziek
Op beide festivaldagen is er een energiemarkt met onder andere de Jonge Onderzoekers. En vanaf het eind van de middag (duurzaam) eten onder andere van de Groen Gas Barbecue en muziek van Elske de Wal en Orange Skyline.
 
TransFuture Festival
Donderdag 18 en vrijdag 19 juni
12.00 – 22.00 uur
EnTranCe, Zernikepark 17 Groningen
Meer informatie: www.en-tran-ce.org / www.facebook.com/entrance.HG/events
Het festival wordt georganiseerd door EnTranCe in samenwerking met Stichting Energy Valley en een groot aantal bedrijven en organisaties.

Nieuwsarchief