EBA congres: dé plek waar anaerobe vergisting en vergassing samenkomen

09 sep 2014

De Conference of the European Biogas Association biedt naast twee congresdagen over biogas een extra congresdag specifiek over vergassing. Van 30 september tot en met 2 oktober 2014 geven sprekers van onder meer de Europese Commissie, TU Delft, DSM, ECN, Kiverdi, Gasunie, Valmet power en Haldor Topsoe inzicht in alle laatste ontwikkelingen rondom zowel anaerobe vergisting als biomassa vergassing.

EBA voorzitter Jan Stambasky is blij dat anaerobe vergisting en vergassing hun krachten hebben gebundeld: ‘De Routekaart Hernieuwbaar Gas die het Groen Gas Forum heeft opgesteld in het kader van de Groen Gas Green Deal (G3D) laat duidelijk zien dat alleen een gezamenlijke inspanning van anaerobe vergisting en vergassing voldoende biomethaan oplevert om een derde van het verbruik van EU-28 aardgas te kunnen vervangen. We hebben de samenwerking gezocht om dit ambitieuze doel te kunnen bereiken. Bovendien produceren beide technologieën biomethaan en hebben dus te maken met dezelfde regelgeving en uiteraard dezelfde technische infrastructuur, zoals het gasnet en CNG/LNG tankstations. Mooi dat dit nu allemaal samen komt in één congres.’

Biogas

De eerste twee congresdagen op 30 september en 1 oktober vinden plaats in Hotel Zuiderduin in Egmond aan Zee. Alle aspecten van biogas komen aan de orde, met onder meer aandacht voor politieke ontwikkelingen en sessie rondom substraten, biomethaan, digestaat en biogasproductie. Er is een exhibition en een postersessie met deelnemers van onder meer de Münster University of Applied Sciences, TNO, Ghent University en Tel Aviv University.

Biomassa vergassing

Energy Valley is één van de initiatiefnemers van de eerste editie van Biomass Gasification Europe (BGE) dat op 2 oktober in het TAQA Theater in Alkmaar plaatsvindt. Dhr. Ruud Paap, senior projectmanager groen gas bij Energy Valley: ‘BGE 2014 is een must voor iedereen die in vergassing van biomassa geïnteresseerd is. Het biedt in de eerste plaats inspirerende inzichten in de mogelijkheden van biomassavergassing. BGE 2014 onderscheidt zich echter vooral door ondernemers te laten zien waar en hoe zij hun geïnspireerde ideeën ook daadwerkelijk kunnen realiseren.’

Het congres schenkt specifiek aandacht aan syngasproductie en -conversie, onder meer in de presentaties van Willemijn van der Werf, Global Sustainability Director bij LanzaTech en Frank Lighthart van Valmet power, die ingaat op de aspecten van Valmet vergassing.

Study tours

Deelnemers kunnen er ook voor kiezen om op 2 oktober mee te gaan met één van de twee study tours (te vinden op de volgende website: http://www.biogasconference.eu/study-tours/). Ze brengen dan een bezoek aan Energieonderzoek Centrum Nederland (ECN), het grootste onderzoeksinstituut op energiegebied in Nederland, of maken een tour langs drie biogasinstallaties.

Aanmelden

Registreren kan online (door het formulier op de volgende website in te vullen http://www.biogasconference.eu/registration/). Als relatie van Groen Gas Nederland kunt u gebruik maken van de registratiecode EV2eba. Middels deze code maakt u ook kans op één van de tien tweepersoon VIP voetbalarrangementen in een VIP box bij AZ of FC Groningen. Bezoekers die zich voor beide congresonderdelen aanmelden, ontvangen een aantrekkelijke combinatiekorting.

Nieuwsarchief