Duurzame mobiliteit op het TT circuit Assen

18 sep 2014

Stichting Energy Expo heeft samen met de provincies Drenthe en Groningen, Energy Valley en het TT-circuit Assen een testdag voor duurzame voertuigen georganiseerd. Op de startgrid van het TT-circuit stonden 32 verschillende auto’s op groengas, hybride en elektrische auto’s en motoren klaar voor een testrit.

Het doel van de testdag op het TT-circuit was om kennis te maken met het rijden op Groengas, elektrisch of hybride. Want wie duurzaam rijdt, kan kosten besparen en hoeft geen comfort in te leveren. Ook levert het een forse bijdrage aan een schoner en gezonder leefklimaat, omdat er aanzienlijk minder CO2 wordt uit gestoten. Voor zowel ondernemers als particulieren is het momenteel extra interessant om hun wagens te verduurzamen, omdat er in zowel de provincie Groningen als in de provincie Drenthe een aantrekkelijke subsidie regeling is.

Stichting Energy Expo organiseerde voor ondernemers en particulieren de gratis testdag. Energy Expo is een onafhankelijk platform waar bedrijven, overheden, kennis- en onderwijsinstellingen samenkomen. Hun gezamenlijke ambitie is het versnellen van de overgang naar duurzame mobiliteit en het zien van kansen op dit gebied. De stichting heeft naast duurzame mobiliteit ook volop aandacht voor slimme en passende oplossingen voor mens, milieu en leefomgeving.

Bron: Energienieuws.info

Nieuwsarchief