Duitse toerist stoort zich niet aan windmolenpark op zee

13 aug 2015

Het maakt Duitse toeristen niet uit dat er in de Noordzee windmolens staan. 20 procent zegt zelfs juist vaker naar het strand te willen gaan door de windmolens.

Dat blijkt uit rondvraag onder ruim vijfhonderd Duitse toeristen in Nederland door onderzoeksbureau GFK in opdracht van Natuur & Milieu met behulp van een illustratie die is gemaakt.

Van de ondervraagden zegt 16 procent dat een windmolenpark op zee reden is om minder vaak naar het strand te gaan. 64 procent zegt het niets uit te maken.

Vorig jaar bleek uit onderzoek dat een windmolenpark op zee ervoor zou zorgen dat er minder Duitse toeristen naar het strand zouden gaan. Dit zou zeker zesduizend banen kosten. Dat bleek later echter genuanceerder te liggen. Het zou gaan om drieduizend banen en die zouden er op windmolenvrije plekken aan de kust weer bij komen.

Het onderzoek werd gedaan onder Duitse toeristen die de afgelopen twee jaar één of meerdere kregen de Nederlandse kust hebben bezocht. Ongeveer 30 procent van alle toeristen in Nederland komt uit Duitsland.

Bron: NU.nl

Nieuwsarchief