Delta Lloyd verzekert windpark Gemini

11 jul 2014

Verzekeringsmaatschappij Delta Lloyd gaat het offshore windpark Gemini (600 MW) in de Nederlandse Noordzee verzekeren. Het gaat in eerste instantie om de verzekering tijdens de bouwfase en de eerste drie operationele jaren, maakt Delta Lloyd deze donderdag bekend.

Het verzekeren van windturbines, zeker offshore, is een relatief nieuwe business en voor Delta Lloyd een groeimarkt. Het verzekeringskantoor specialiseert zich sinds twee jaar in het verzekeren van windmolens. Specifiek voor de groeiende offshore sector heeft het bedrijf ook een Windenergie Team met verzekeringsspecialisten en engineers.

De afgelopen twee jaar liep het aantal offshore megawatten in de verzekeringsportefeuille van Delta Lloyd in Europa al op van 1.000 MW naar 6.000 MW. Underwriting manager technische verzekeringen Maarten Mulder verwacht dat nog veel groei te behalen is in de komende jaren.

Delta Lloyd is ook de verzekeraar van de bestaande Nederlandse windparken op zee Amalia en Egmond aan Zee. In totaal is Delta Lloyd betrokken bij 26 offshore windparken in West-Europa. Het bedrijf is zelfs als enige verzekeraar lid van de Nederlandse Wind Energie Associatie (NWEA).

Bouw Gemini begint met trafo-station

In de Eemshaven is Gemini inmiddels begonnen met de bouw van het transformatorstation dat de elektriciteit van de windparken zal omzetten van 220 naar 380 kV, zodat de stroom op het landelijke hoogspanningsnet van Tennet kan worden ingevoed. De planning is dat het windpark zelf in 2017 in bedrijf is.

 

Bron Energeia.nl

Nieuwsarchief