Deelnemers geselecteerd voor het Startup Fast Track Weekend

11 mrt 2016

Van vrijdag tot en met zondag vindt het Startup Fast Track weekend plaats in Groningen. Dit is de kick off van de tweede editie van het Startup Fast Track programma. Na een strenge selectie krijgen vijftien energie startups in dit programma een intensieve training en coaching. Hierdoor krijgt hun energie idee een enorme boost.

 

Startup Fast Track is een op maat gemaakt programma voor nieuwe en jonge energieondernemers in de duurzame energiesector. Dit geeft de startende energie ondernemer de kans om zijn idee succesvol verder te brengen. Tijdens het Startup Fast Track weekend worden lab sessies, presentaties met perspectieven vanuit de industrie, pitch trainingen, coaching en workshops gegeven. Het programma wordt gefaciliteerd door VentureLab’s top trainer Neil Sheridan. Op zondagavond pitchen alle energie startups hun energieonderneming aan een groep van tien coaches. Na het weekend zullen de deelnemers een individueel en uitdagend trainingsprogramma volgen van een van deze coaches.

 

Hoge verwachtingen

Voor Marro Mijnans, teamlid van de energie startup ‘’Envitron’’, is de timing van de tweede editie van Startup Fast Track perfect. ‘’We hebben de afgelopen 2,5 jaar gewerkt aan ons idee en we zijn er meer dan klaar voor!’’. De verwachtingen van Mijnans zijn hoog: ‘’Ik verwacht niet alleen te kunnen werken aan ons product, maar ook aan onze vaardigheden als ondernemer’’.

 

Uniek en essentieel programma

In Startup Fast Track faciliteert de Energy Academy Europe een samenwerking met ENGIE, Hanzehogeschool Groningen, Value050,  Rijksuniversiteit Groningen Centre of Entrepreneurship, VentureLab International en and EnTranCe. Deze samenwerking zorgt ervoor dat er een uniek en essentieel programma tot stand is gekomen. ‘’Het is essentieel om deze nieuwe energie ondernemers te ondersteunen. Deze ondernemers hebben business acceleration programma’s nodig met specifieke expertise. Daarvoor zijn we een samenwerking aangegaan met bestaande partijen, om zo een uitstekend en uniek aanbod te creëren voor energie startups. Dit heeft geresulteerd in Startup Fast Track’’, zegt Tjerk Jansma, project manager van Startup Fast Track.
 

 

Naast persoonlijke coaching, krijgen deelnemers van Startup Fast Track de mogelijkheid om hun netwerk te vergroten en de kans op financiering tot € 10,000. Voor meer informatie bezoek de website www.startupfasttrack.nl.

Nieuwsarchief