Bijeenkomst - LNG in de binnenvaart en milieu

28 aug 2014

De volgende bijeenkomst van het Nationaal LNG Platform is gepland op 18 september 2014 - 15.00 - 17.00 uur (inloop 14.30) bij DCMR te Schiedam. Deze bijeenkomst staat in het teken van de ontwikkelingen van LNG in de binnenvaart en de verduurzamingsopties die de binnenvaart met LNG kan bereiken. Het thema is: LNG in de binnenvaart en milieu.

 

Ondertussen is het eerste retrofit binnenvaartschip, de Eiger Nordwand van Danser, sinds 19 juni dit jaar operationeel. En de komende tijd zullen ook weer nieuwbouw binnenvaartschepen in de vaart komen. Met de hardware gaat het dus goed. Het aanpassen van regelgeving heeft ook grote stappen gemaakt. Alles lijkt dus klaar om de binnenvaart op LNG te zetten.

Maar is het wel zo eenvoudig? Wat houdt een retrofit in, is het wel ‘plug-and play’? Wat zijn de effecten voor het milieu? Hoe moet de financiering voor deze LNG schepen rondkomen? Welke kant wil Europa met haar milieubeleid voor de binnenvaart op en past LNG daar wel in? Is de overgang op LNG met winst voor volksgezondheid langs de bebouwde vaarroutes voor de binnenvaart niet een belangrijker thema? En hoe zit het met de eisen die aan bemanning wordt gesteld?

Wij hopen een aantal van deze vragen te kunnen beantwoorden en een mooie middag neer te kunnen zetten, om aan het eind van de middag met meer duidelijkheid naar huis te gaan, dan u had toen u aankwam.

U bent van harte uitgenodigd om bij deze bijeenkomst aanwezig te zijn!

Plaats: DCMR Milieudienst Rijnmond is Parallelweg 1, 3112 NA Schiedam. Route.

Tijd: donderdag 18 september, 15.00 – 17.00 uur.

Aansluitend borrel, inloop: vanaf 14.30 uur.

Klik hier voor de agenda en om u aan te melden voor de bijeenkomst van 18 september 2014.

U ontvangt later een bevestiging en de definitieve agenda.

Nieuwsarchief