Bezoek de Europa Kijkdagen 2015 bij jou om de hoek

04 mei 2015

Op 8, 9 en 10 mei vindt de vijfde editie van de Europa om de hoek Kijkdagen plaats. Unieke projecten die Europese subsidie hebben ontvangen, openen in het land voor iedereen hun deuren. Dus grijp je kans en ontdek wat Europees geld mogelijk maakt bij jou in de buurt.

Provincie Groningen
Wil je projecten bezoeken in de provincie Groningen? Kom dan vrijdag naar de Meerschapsboerderij in Haren en maak een ‘rondje-sluis’. Op zaterdag 9 is er van alles toe doen op het CiBoGa-terrein in Groningen. De projecten Target en Open Lab Ebbinge heten iedereen van harte welkom. Geniet van het muziekprogramma in het Lighthouse Muzieklab, krijg een sneak preview in de Goldberg Escape en verwonder je tijdens de lezing sterrenkunde in het Infoversum.

Leer alles over cameratechnologie bij het bedrijf Horus View and Explore in Bedum en maak je eigen 360 graden filmpje. Nog niet uitgekeken? Het hele weekend ben je welkom bij camping Wedderbergen om hun Nederlandse primeur te bezoeken: het milieuvriendelijke zwembad de Poelsnip. "De koffie staat voor u klaar!" aldus Carine Fluttert, Manager van de camping.

>>Meer over deelnemende projecten in de provincie Groningen.

Provincie Fryslân
Ook in de provincie Fryslân openen verschillende projecten hun deuren en ben je van harte welkom. Bezoek het zuiveringsgebouw van DeSah in Sneek of speel het ‘Underground-spel’ en train je oog-handcoördinatie bij LIMIS in het Medisch Centrum Leeuwarden. Hou je meer van de buitenlucht? Ontdek dan het natuur en cultuurpark Vijversburg in Tytsjerk, of bezoek de informatiemarkt van het Polderhoofdkanaal in Beetsterzwaag en laat je rondleiden door de gidsen. Kortom, vervelen hoeft niet in het weekend van 8 t/m 10 mei: tijdens de Europa Kijkdagen is er genoeg te beleven!

>>Meer over deelnemende projecten in de provincie Fryslân

Provincie Drenthe
Maak op 8 mei een interactieve wandeling door Assen, georganiseerd door het Drents Archief, ontdek de geheimen van het Drents Museum die voor andere bezoekers verborgen blijven of bezoek de expeditie-poorten van Geopark De Hondsrug. Kortom, er is genoeg te beleven in het weekend van 8 t/m 10 mei. Veel projecten zijn exclusief open en organiseren een speciaal programma. Soms is vooraf aanmelden nodig.

>>Meer over deelnemende projecten in de provincie Drenthe.

Provincie Noord-Holland
In Noord-Holland kunnen meer dan 15 projecten worden bezocht. Bezoek bijvoorbeeld de Zaanse Schans, Natuurbrug Zandpoort en Zorgboerderij.

>>Meer over deelnemende projecten in de provincie Noord-Holland.

Meer informatie en op de hoogte blijven?
Benieuwd welke projecten er bij jou in de buurt te bewonderen zijn? Ga dan naar www.europaomdehoek.nl/kijkdagen. Hier vind je meer informatie over het programma, de openingstijden en de deelnemende projecten bij jou om de hoek.

Volg de Europa Kijkdagen ook op social media:
twitter.com/europaomdehoek #EUkijk2015
facebook.com/Europaomdehoek
youtube.com/user/Europaomdehoek

Bron: SNN, Provincie Fryslân en Europaomdehoek.

 

Nieuwsarchief