Al 1400 energiebespaarders door ‘Winst uit je woning’

02 mrt 2015

Inwoners van de gemeente Groningen kunnen nog tot 7 maart meedoen aan de actie ‘Winst uit je woning’. Het gaat om energiebesparende maatregelen voor 10.000 eigenaren van woning die vóór 1976 zijn gebouwd. Tot nu toe hebben zich 1400 deelnemers aangemeld.

Deze actie is opgezet omdat veel mensen twijfelen over isolatie, het juiste materiaal of de kosten. Door met een grote groep mensen gezamenlijk in te kopen en tegelijk een gratis advies aan huis te krijgen, kan een goede prijs en kwaliteit worden gegarandeerd.

Maatregelen
Isolatie is een hele goede investering in je huis. Spouwmuurisolatie wordt in gemiddeld vier jaar terugverdiend. En het comfort in huis gaat meteen omhoog.

Gemeente
Het gemeentelijke energieloket ‘Groningen woont SLIM’ is dan ook blij met dit marktinitiatief. Jarenlang zijn er inkoopacties voor zonnepanelen geweest, vaak met grote landelijke partijen. Nu is er dus aandacht voor isolatie, ten onrechte vaak gezien als ‘een hoop gedoe’. Dit initiatief kan deze zorgen wegnemen. En het is weer een stap op weg naar een duurzame stad. Bovendien profiteren vooral regionale bedrijven.

Hoe?
Woningeigenaren schrijven zich tot 7 maart gratis in via www.winstuitjewoning.nl. Eind maart ontvangen de inschrijvers dan een vrijblijvende aanbieding van de leverancier die als winnaar uit de veiling komt. Die inventariseert de isolatiemogelijkheden van het huis en maakt een offerte op maat. Iedereen kan daarna voor zichzelf besluiten om de offerte al dan niet te ondertekenen.

Groningen woont SLIM
Groningen woont SLIM is een samenwerking tussen de gemeente Groningen en SLIM wonen met energie. Doel is om bewoners te stimuleren te investeren in een energiezuinig huis. Jaarlijks geven huizenbezitters in de stad zo’n 107 miljoen euro uit aan energie. Door beter te isoleren of zelf energie op te wekken kunnen de energiekosten vaak drastisch omlaag.

Bron: Gemeente Groningen

Nieuwsarchief