Zonnestroom en energiebesparing centraal tijdens negende symposium Fryslân geeft energie

20 jun 2013

Op donderdag 27 juni vindt van 13.30 tot 17.30 het negende symposium Fryslân geeft energie plaats. Tijdens het symposium staan de onderwerpen zonnestroom en energiebesparing in de huursector centraal.In het eerste deel van het symposium is het onderwerp zonnestroom, met name zonneweides en zonnepanelen op huurwoningen worden uitgebreid besproken. Wethouder van de gemeente Heereveen en gastheer van het symposium Siebren Siebenga zal dieper ingaan op de ervaringen van de gemeente met zonnestroom en energiebesparing. Daarna vertelt gedeputeerde Hans Konst over de energieontwikkelingen in de Provincie, hierbij besteedt de gedeputeerde onder andere aandacht aan de duurzame energiemix en het Fûns Skjinne Fryske Enerzjy.

Na de pauze staat de energiebesparing in de huursector centraal. Tjeerd de Boer spreekt over het renovatieprogramma ‘Stroomversnelling’. Deze Green Deal in voorbereiding wil minimaal 100.000 woningen energieneutraal maken in 5 jaar tijd.

Het symposium is bedoeld voor bestuurders, gemeenteraadsleden, ambtenaren van alle Friese gemeenten, leden van Provinciale Staten en vertegenwoordigers van woningcorporaties.

Het symposium vindt plaats aan Kwartier Noord, W.A. Nijenhuisweg 7 in Katlijk. Geïnteresseerden kunnen zich tot uiterlijk 21 juni aanmelden via www.fryslan.nl/symposium.

Nieuwsarchief