Westerkwartier richt zich op energiezuinig wonen

08 mei 2013

De gemeenten Grootegast, Leek, Marum en Zuidhorn in de provincie Groningen gaan woningen op grote schaal energiezuinig maken. Deze gemeenten doen dat met steun vande provincie Groningen, waarvan ze elk 20.000 euro krijgen uit het programma 'Helpende Hand'. Met het programma Helpende Hand geeft de provincie financiƫle ondersteuning aan de uitvoering van gemeentelijke projecten voor energiebesparing in de bestaande bouw. Dat meldt de provincie Groningen.

Het project SLIM Wonen in het Westerkwartier 2012-2015 moet zorgen dat in de komende drie jaar in het Westerkwartier jaarlijks 159 particuliere woningen energiezuiniger worden. Door energiebesparing en/of opwekking van duurzame energie moeten deze woningen ten minste twee stappen op het energielabel omhoog gaan.

De gemeenten in het Westerkwartier hebben hiervoor een strategie ontwikkeld en gaan samen diverse activiteiten ondernemen richting bedrijfsleven en particuliere woningeigenaren. Doel is bewoners te stimuleren tot het nemen van energiebesparingsmaatregelen en in de markt van energiebesparende maatregelen vraag en aanbod bij elkaar te brengen. Iedere gemeente organiseert daarvoor lokale acties. De resultaten worden jaarlijks gemonitord en op basis hiervan wordt het activiteitenplan voor het volgende stookseizoen vastgesteld.

Nieuwsarchief