Vopak vestigt zich in Eemshaven

11 jan 2011

Opslagbedrijf Vopak gaat samen met investeringsfonds NIBC European Infrastructure Fund een olieterminal bouwen in de Eemshaven. Met de investering is een bedrag van 20 miljoen euro gemoeid.

In eerste instantie gaat het om elf opslagtanks met elk een opslagcapaciteit van zestigduizend kubieke meter en een steiger voor zeeschepen. Op termijn kan de opslagcapaciteit worden uitgebreid tot 2,76 kubieke  meter.  Naar verwachting zullen de opslagtanks in 2012 in gebruik worden genomen.De terminal is bedoeld voor de opslag van strategische olievoorraden die in tijden van schaarste kunnen worden aangesproken.

De Eemshaven is zeer blij met de komst van Vopak. Mede dankzij de vestiging van dit opslagbedrijf is de haven hard op weg om de energiehaven van Europa te worden.

De komst van Vopak is volgens de Eemshaven van groot belang voor de verdere ontwikkeling en versterking van de haven als energiehaven. Vopak voegt daarbij kennis, kunde en nieuwe kansen toe aan de regio met deze strategische op- en overslag terminal en geeft de Eemshaven hiermee een internationale betekenis in de oliesector.

(Groninger Internet Courant)

Nieuwsarchief