Veel belangstelling voor Ervaringsmiddag Rijden op Groengas

21 jan 2013

Rijden op Groengas ervaar je het beste zelf. Dat vonden ruim 80 Friese ondernemers en particulieren ook. Zij kwamen afgelopen vrijdagmiddag 18 januari naar de Ervaringsmiddag Rijden op Groengas bij AutoSchat in Burgum.

Naast het maken van een proefrit was er ook gelegenheid om vragen te stellen aan enthousiaste ondernemers en ambassadeurs. Zoals Annette van der Meulen (Nivo Noord) en Hessel Bouma (Mail Delivery Holland). Ook wethouders Houkje Rijpstra van gemeente Tytsjerksteradiel en Albert van de Ploeg van gemeente Dongeradiel vertelden over hun ervaringen met het rijden op Groengas.  

Een week proefrijden op Groengas

De middag werd geopend door wethouder Houkje Rijpstra van de gemeente Tytsjerksteradiel. Na afloop werd duidelijk dat het college van Burgemeester en wethouders van Tytsjerksteradiel een week lang het nieuwste model Fiat Panda op Groengas ter beschikking krijgt om in te proefrijden. De auto wordt door Fiat Nederland beschikbaar gesteld. De wethouder nam de auto namens het college in ontvangst.  

Rijden op Groengas kan!

Gastheer Jan Schat kijkt tevreden terug op de middag. “Zoveel verschillende merken en voertuigen op Groengas onder één dak, dat is nog niet eerder gebeurd. En zoveel enthousiaste verhalen, dit bewijst nogmaals dat rijden op Groengas kan!” In de showroom van AutoSchat waren verschillende automerken aanwezig met hun modellen op Groengas, zowel nieuw als tweedehands. Maar ook vrachtwagens van Omrin en Gemeentewurk Tytsjerksteradiel. Ook OrangeGas was aanwezig om vragen te beantwoorden. Autogas Postma liet de mogelijkheden zien om een groengasinstallatie in te bouwen. Mooi voorbeeld hiervan was de Porsche 928 Revolution, ook aanwezig in de showroom. Deze wagen is door studenten omgebouwd. De middag was een initiatief van AutoSchat, in samenwerking met de provincie Fryslân, de gemeente Tytsjerksteradiel en OrangeGas.  

Duurzaam tanken in Fryslân

Groengas is de goedkoopste brandstof op dit moment. Voor €10,- Groengas rijd je 180 km. Terwijl je op €10,- benzine niet verder komt dan 83 km. In Fryslân tank je Groengas in Leeuwarden (2), Dokkum, Harlingen, Surhuisterveen, Joure, Burgum, Heerenveen, Sneek, Drachten en Nes Ameland. In Nederland is Groengas nu al verkrijgbaar bij meer dan honderd tankstations.  

 

Nieuwsarchief