Vagroen levert als eerste Nederlandse bedrijf gecertificeerde biomassa

15 feb 2011

Vagroen BV mag als eerste bedrijf in Nederland gecertificeerde biomassa leveren. Vrijdag 18 februari ontvangt Vagroen in haar Groningse vestiging ‘Stainkoeln’ op de Milieuboulevard het zogeheten NTA8080 certificaat uit handen van de Groningse wethouder Ton Schroor.

Met dit officiële keurmerk voor biomassa, dat sinds januari 2011 bestaat, kunnen bedrijven de kwaliteit en duurzaamheid aantonen van de biomassa die zij produceren, verhandelen, verwerken of inzetten. Kwaliteit en duurzaamheid worden bepaald door onder meer de herkomst, wijze van teelt en verwerking. Het certificaat is ontwikkeld onder leiding van het Nederlands Normalisatie-instituut (NEN) en wordt uitgegeven door certificeerbedrijf Quality Services Certification (QS).

Vagroen houdt zich bezig met duurzame verwerking en inzet van groenafval, biomassa en organische reststromen. Het bedrijf levert houtchips, biomassapellets en schoon resthout aan biomassacentrales en units in Nederland, België, Duitsland en Denemarken. De hoofdvestiging zit in Assen. Daarnaast heeft Vagroen de vestigingen ‘Stainkoeln’ op de Milieuboulevard in Groningen, ‘Top Gaarkeuken’ in Oldekerk en ‘OGAR’ in Oude Pekela.

Nieuwsarchief