Vagroen krijgt primeur met gecertificeerde biomassa

16 feb 2011

Vagroen BV mag als eerste bedrijf in Nederland gecertificeerde biomassa leveren. Het bedrijf ontvangt op vrijdag in haar Groningse vestiging ‘Stainkoeln’ op de Milieuboulevard het zogeheten NTA8080 certificaat uit handen van de Groningse wethouder Ton Schroor.


Dit officiële keurmerk voor biomassa bestaat sinds januari 2011. Bedrijven kunnen de kwaliteit en duurzaamheid aantonen van de biomassa die zij produceren, verhandelen, verwerken of inzetten. De kwaliteit en duurzaamheid worden onder meer bepaald door de herkomst, wijze van teelt en verwerking. Het Nederlands Normalisatie-instituut (NEN) ontwikkelde het certificaat en certificeerbedrijf Quality Services Certification (QS) geeft de keurmerken uit.

Vagroen houdt zich bezig met duurzame verwerking en inzet van groenafval, biomassa en organische reststromen. Het bedrijf levert houtchips, biomassapellets en schoon resthout aan biomassacentrales en units in Nederland, België, Duitsland en Denemarken. De hoofdvestiging zit in Assen. Daarnaast heeft Vagroen de vestigingen ‘Stainkoeln’ op de Milieuboulevard in Groningen, ‘Top Gaarkeuken’ in Oldekerk en ‘OGAR’ in Oude Pekela.

Nieuwsarchief