Twintig miljoen subsidie voor energiezuinig maken van huizen in Noorden

17 sep 2010

 Noord-Nederland krijgt twintig miljoen euro subsidie van Brussel voor het energiezuiniger maken van bestaande woningen. Dat meldt RTV Noord vrijdag 17 september.

Het geld zal verdeeld worden over woningcorporaties en particulieren. Het is nog niet bekend hoeveel subsidie er maximaal per geval wordt uitgekeerd.

De subsidie is een injectie voor de noordelijke economie, omdat het extra werk betekent voor bouwbedrijven. De regeling gaat begin 2011 van start.
Vakbond FNV stelt waterbedrijf Vitens een ultimatum

Om een geplande reorganisatie vorm te geven, zijn de gezamenlijke vakbonden en waterbedrijf Vitens al enige maanden in overleg over een nieuw sociaal plan. Tot een akkoord zijn de partijen nog niet gekomen. De vakbond stelt Vitens nu een ultimatum. Onbekend is om hoeveel banen het gaat bij de reorganisatie. Dat meldt het Friesch Dagblad.

Het ultimatum verloopt 22 september. De vakbonden willen werkzekerheid en inkomenszekerheid zeker gesteld hebben anders volgen acties. Vitens is actief in Fryslân, Overijssel, Flevoland, Gelderland en Utrecht.

 

Nieuwsarchief