Tweede vulstation voor aardgas geopend in Groningen

16 apr 2009

Wethouder Jaap Dijkstra van Economische Zaken opent vandaag het tweede aardgas vulstation op het Zernike-complex in de stad Groningen. De opening vindt plaats vanaf 14.30 bij het Nadorstplein op het Zernike-complex van de Rijksuniversiteit Groningen en Hanze Hogeschool.

De opening van het vulstation heeft te maken met de ambitie van Groningen om in 2025 de duurzaamste stad van Nederland zijn. Onder de alternatieve fossiele brandstoffen is aardgas op dit moment de schoonste. Rijden op aard- en biogas levert een grote bijdrage aan een betere luchtkwaliteit, omdat het weinig tot geen roet, fijnstof en stikstofoxiden uitstoot. Ook is het rijden op aardgas goedkoper, maar het ontbreekt in Nederland nog wel aan voldoende vulstations.

Tijdens de opening zal het Het Hanze TukTuk Team haar duurzame TukTuk presenteren die zal deelnemen aan een TukTuk-race in India. De race, die wordt verreden door Indiase en Nederlandse teams, moet laten zien dat zuinige en schone mobiliteit  economisch rendabel kan zijn.

Het ELAN tankstation van pomphouder Olijve N.V. is gevestigd aan het Nadorstplein 12.  De werkgroep Rijden op Aardgas en Biogas Groningen (2een samenwerkingsverband tussen overheden, pomphouder, ombouwbedrijven en autoverkopers) zet zich in om in 2010 in het totaal 250 voertuigen op aardgas en biogas te laten rijden in Groningen.

Nieuwsarchief