Tweede voorronde Energy Battle

24 aug 2010

Studentstock organiseert op zaterdag 11 september in het stadion van FC Groningen, de Euroborg de tweede voorronde van de tweede editie van de Energy Battle. Tweehonderd ambitieuze laatstejaars HBO- en WO-studenten uit heel Nederland verdiepen zich een dag lang in actuele door bedrijven aangedragen energievraagstukken. Een jury, voorgezeten door de CEO van hoofdsponsor GasTerra,  Gertjan Lankhorst, selecteert de finalisten in twee voorrondes, waarvan de eerste reeds in februari heeft plaatsgevonden. De finale vindt in november plaats, ook in Groningen tijdens de Energy Delta Convention.

De subthema’s waarop de studenten zich kunnen richten, zijn energieopslag, energietransport, bio-energie, zonne-energie, energieconsumptiepatronen, energierecht, duurzame energie en energiebeleid. De winnende teams worden geselecteerd aan de hand van de drie criteria die ook worden gebruikt voor Amerikaans patentaanvragen: novelty, utility and non-obvious of character.

De Energy Battle is naast een ideeënfabriek een effectief werving- en selectiemiddel voor bedrijven die actief zijn in de energiesector. Deelnemende bedrijven kunnen vooraf hun teams samenstellen door gebruik te maken van de Energy Talent Pool van StudentStock. De bedrijven en studenten kunnen elkaar vervolgens leren kennen.

Ook vind er tijdens de Energy Battle het Energiecafe plaats, georganiseerd door Shell en FD.
De Energy Battle van 11 september wordt net als in februari afgesloten met een exclusief energiefeest bij Kaap Hoorn.

Nieuwsarchief