Taxi Oenema krijgt eerste Groen Gas certificaat

23 jun 2010

Wethouder Siebren Siebenga overhandigde maandag bij Fuwell het eerste Groen Gas certificaat aan Taxi Oenema. Het taxibedrijf rijdt namelijk op Groen Gas. "Dit gas is nu nog afkomstig van afval uit Wijster, in de nabije toekomst wordt ook in Heerenveen Groen Gas uit biomassa geproduceerd", zo zegt wethouder Siebren Siebenga.

 

Het Fuwell aardgastankstation bij Post Oliemaatschappij in Heerenveen is het eerste Groen Gas tankstation langs de A7 en A32. De overhandiging van dit symbolische Groen Gas certificaat sluit aan bij de ambities van de gemeente Heerenveen en de provincie Fryslân om het rijden op Groen Gas te stimuleren. Het Groen Gas dat Fuwell gaat leveren is afkomstig van energiebedrijf Essent. Het is de wens van de gemeente Heerenveen om straks op lokaal geproduceerd Groen Gas te rijden. Daarvoor onderzoekt de gemeente met diverse lokale bedrijven de mogelijkheden voor productie van Groen Gas.

De provincie Fryslân en de gemeente Heerenveen hebben met subsidie de komst van het
aardgastankstation een zetje in de rug gegeven. "We stimuleren als lokale overheden een dekkend netwerk, vergroenen ons eigen wagenpark en lobbyen in Den Haag voor afschaffing wegenbelasting en bijtelling op groen gas auto's. Bovendien kunnen aardgasauto's een jaar lang gratis parkeren in Heerenveen", zo stelt wethouder Siebenga.

Bron: Gemeente Heerenveen

Nieuwsarchief