Tanja Klip-Martin geeft startsein zonne-energieproject Coevorden

25 jan 2012

Maandagmiddag heeft de Drentse gedeputeerde Tanja Klip-Martin het startsein gegeven voor het zonne-energieproject in de gemeente Coevorden. Zij deed door door het plaatsen van de eerste zonnepaneel op de St. Willibrordusschool.

De provincie Drenthe heeft met de gemeente Coevorden een klimaatcontract gesloten om de CO2-uitstoot te verminderen. Het is de bedoeling dat Coevorden door het project uitgroeit tot ‘Sun City’ van Nederland.

Leerlingen van scholen in de gemeente worden ook betrokken bij het energieproject. Zo worden er lespakketten uitgedeeld en komt er in de hal van scholen een paneel t staan waar het verbruik op af te lezen is. De panelen worden dit jaar op meerdere scholen in de gemeente Coevorden geplaatst.

In totaal gaat de gemeente 1100 zonnepanelen plaatsen die een totale oppervlakte hebben van 18 vierkante meter. Het is de bedoeling dat daarmee jaarlijks 134.100 kg. CO2 bespaard wordt. Het project wordt onder meer financieel gesteund door de provincie Drenthe en het Ministerie van Defensie.

Bron: Dé Weekkrant
 

Nieuwsarchief