Taiwanese sterkorfballer komt terug naar Groningen

10 okt 2011

Het is korfbalvereniging Nic./Alfa-college opnieuw gelukt om voor komend zaalseizoen het Taiwanese toptalent Ricky Wu te laten overkomen naar Groningen. Twee seizoenen geleden speelde Wu voor het eerst in Nederland en was de sensatie van het seizoen. Hij maakte de meeste velddoelpunten van iedereen in de korfballeague. Mede daarom werd hij in dat jaar ook uitgeroepen tot debutant van het jaar. De verwachtingen zijn dus nu ook hoog gespannen.

Wu speelt eerst nog met Taiwan op het WK in China en komt daarna, half november, over naar Groningen. Naast Wu komt er ook de talentvolle Taiwanese dame Celine Lin over. Lin kwam vorig jaar uit in het nationale jeugdteam van Taiwan. Ze speelde met dat team onder meer tijdens de Junior World Cup in Leek.

Voorzitter Peter Jansen is vol verwachting voor het komende zaalseizoen: "Rianne Echten is inmiddels een echte topper, Michiel Gerritsen is weer nagenoeg fit en nu met Ricky erbij kan het wel eens een heel leuk seizoen worden. Voor het publiek wordt het in ieder geval spektakel".

Nieuwsarchief