TCN Eemsdelta Datacenter nadert voltooiing

06 jul 2007

Op 3 juli is het bereiken van het hoogste punt van het TCN Eemsdelta Datacenter gevierd. Hiermee nadert het volgens burgemeester Jaap van Dijk grootste en meest geavanceerde datacenter van Nederland zijn voltooiing. “Het zet Eemsmond en Noord-Nederland op de kaart als belangrijk knooppunt in het Europese dataverkeer”, aldus de burgemeester.

Koen Schuiling, directeur van TCN SIG Real Estate, benadrukt het belang van kwalitatief hoogwaardige datacentra voor de West-Europese economie. “Het vierentwintig uur per dag kunnen beschikken over data en informatie is in toenemende mate voor zowel het bedrijfsleven als voor (2semi-)overheid essentieel. Het onderbrengen van geavanceerde computer- en netwerksystemen kan daarom niet langer in Datacentra die niet voldoen aan de modernste eisen. Met dit Datacenter vormt TCN de voorhoede.” TCN gaat nog meer Datacentra in Europa realiseren.

TCN Eemsdelta wordt het grootste en meest geavanceerde Datastorage & Hostingcenter van Nederland. Zo is de capaciteit van dit datacentrum drie keer groter dan het bestaande TCN SIG Telehous op het Zernike Science Park in Groningen. Het nieuwe complex wordt gebouwd volgens de hoogste eisen op het gebied van veiligheid en bedrijfszekerheid (2TIER-4 en gedeeltelijk zelfs TIER-4+). Hiermee wordt geanticipeerd op nog verdergaande normeringen.
Nieuwsarchief