Symposium Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen en Cradle to Cradle in Martiniplaza

15 apr 2010

Op 1 juni a.s. wordt een voor Noord-Nederland uniek symposium georganiseerd over Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) en het Cradle to Cradle principe. Het symposium richt zich vooral op de economische kansen voor ondernemers in het MKB. Een van de sprekers van het symposium is de grondlegger van het door de Nederlandse overheid omarmde Cradle to Cradle principe, de Duitse hoogleraar, Michael Braungart.

Initiatiefnemer en organisator van het symposium is het Winschotense Office4Life, een organisatie die zich bezighoudt met het adviseren en ondersteunen van MKB-ondernemingen bij Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Directeur Ruurd Blijdorp: “Noord Nederland is nog een relatief blinde vlek op de kaart van het Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen in Nederland. Veel MKB’ers lijken te denken dat duurzaam vooral duur is. Een modegril, vooral iets dat je moet stimuleren bij de buurman. Daarmee gaan ze voorbij aan de mogelijkheden die duurzaam ondernemen biedt. Die willen we graag aan hen voorleggen.”

Blijdorp is zich bewust van de scepsis die hij soms aantreft bij ondernemers over MVO. “Die scepsis komt voort uit onbekendheid. Als je even doorpraat, zie je het vaak omslaan. Dan komt de ondernemersgeest uit de fles. Men gaat de businessmogelijkheden zien. MVO kan ook een moneymaker zijn! MKB’ers zijn doeners. Mensen die op zoek gaan naar kansen en willen doorpakken. Dit is voor ons het uitgangspunt geweest voor het symposium. Wij willen inspireren, wegen tonen en de deelnemers actief betrekken in rechtstreekse discussies met topspecialisten.”

Om de financiële scepsis weg te nemen is o.a. ook het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN) uitgenodigd. Zij zullen nadere toelichting  geven over subsidietrajecten. Professor Braungart is gevraagd om het Cradle to Cradle principe ook uit te werken voor een van de belangrijkste economische sectoren in deze regio, de energiesector. Verder komt de voorzitter van MVO Nederland aan het woord en zullen bekroonde ondernemers de praktijk van het Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen toelichten. De organisatoren rekenen op grote belangstelling.

Nieuwsarchief