Superbus Wubbo Ockels opent eGrand Prix tijdens Gamma Racing Day

19 jul 2011

De eGrand Pix voor elektrische motoren, onderdeel van het race-evenement Gamma Racing Day op het TT-Circuit in Assen, zal worden geopend door de futuristische Superbus van wetenschapper en ex-astronaut Wubbo Ockels. Het is de eerste keer dat de duurzame elektrische, ontwikkeld aan de TU Delft, onder leiding van Ockels bus in actie zal komen voor een groot publiek.

Het publieksdebuut van de Superbus valt samen met ’s werelds eerste race voor elektrisch aangedreven motorfietsen: de TTXGP. Bij een dergelijke race hoort vanzelfsprekend ook de wereldprimeur van de eerste ‘electric pitlane’ waar in plaats van benzineslangen slechts oplaadpalen te vinden zijn. Andere duurzame publieksdebutanten tijdens de Gamma Racing Day zijn de elektrische buggy waarmee Tim Coronel zal deelnemen aan de Dakar Rally en de 700 PK sterke Quimera All Electric GT.

Met de uitnodiging aan de Superbus om de eGrand Prix te openen, willen de gemeente Assen en het TT-circuit hun ambitie laten zien om als stad voorloper te zijn bij de ontwikkeling van innovatief en supersnel elektrisch vervoer op de weg. 

Bron: Gemeente Assen


 

Nieuwsarchief