Suiker Unie, GasTerra en BioMCN tekenen overeenkomst voor de productie en levering van groen gas

22 nov 2012

De bedrijven Suiker Unie, GasTerra en BioMCN hebben woensdag 21 november een afnameovereenkomst voor groen gas ondertekend. Dit gebeurde tijdens de officiële opening van de biomassavergister van Suiker Unie Vierverlaten. De overeenkomst omvat de productie van groen gas door Suiker Unie, de logistiek en levering door GasTerra en de afname ervan door BioMCN. De groen gas productie omvat een volume van tenminste 10 miljoen m3 per jaar.

Suiker Unie opende woensdag een installatie voor de productie van 10 miljoen m3 groen gas uit 100.000 ton plantaardige reststromen, zoals bietenpuntjes, bladresten en pulp die vrijkomen bij de verwerking van suikerbieten tot suiker. Met de ingebruikname van deze installatie zal Suiker Unie in Nederland totaal 25 miljoen m3 groen gas produceren en is hiermee één van de grootste groen gas producenten uit reststromen van Nederland. De productie van het groen gas is gecertificeerd volgens de NTA 8080 norm waarbij de productieketen op duurzaamheid wordt getoetst.

GasTerra levert het groene gas - met de bijbehorende door Vertogas uit te geven groen gas certificaten - vervolgens aan BioMCN. De groen gascertificaten bieden duidelijkheid en zekerheid over de herkomst van het groen gas voor producenten, handelaren en afnemers.

BioMCN verwerkt het groen gas tot 2e generatie bio-methanol. Bio-methanol is een belangrijke duurzame grondstof voor onder meer milieuvriendelijke (bio-)brandstoffen, plastic en verf.

 

Nieuwsarchief