Succesvol seminar aquatische biomassa tijdens Holland Food & flowers

28 feb 2013

Tijdens de Holland Food & Flowers beurs heeft de stichting Energy Valley samen met de Energy Board, Ontwikkelbedrijf Noord Holland Noord en ECN woensdag een seminar gehouden rond het thema aquatische biomassa. Na de opening door gedeputeerde Jaap Bond volgden meerdere inspirerende pitches van partijen actief op dit thema. ECN, NIOZ en CIV lieten zien dat er vanuit het bedrijfsleven en kennisinstellingen zeer veel concrete ontwikkelingen rond de teelt van zeewier op zee gaande zijn. Algaecom gaf een wervend overzicht van de resultaten die het bedrijf de afgelopen behaald heeft met de teelt van algen op industriële reststromen.

Met dit seminar hebben de 70 deelnemers kunnen zien dat te ontwikkelingen rond aquatische biomassa concrete vormen beginnen aan te nemen en veel potentie biedt.

Ondertussen wordt er gewerkt aan een programma waarin de ontwikkeling van zeewierketen, mariene aquacultuur en duurzame energie wordt geïntegreerd tot een Centre of Excellence for Mariene Innovation. Het CEMI wordt de uitvalbasis op Texel (vanuit de NIOZ-kennishaven) waar onderzoek, onderwijs en bedrijfsleven gaan samenwerken. Dit programma zal de basis vormen voor tal van projecten dit dit jaar en de komende jaren van start gaan. Dit najaar zal een internationaal congres over zeewierteelt worden gehouden in den Helder.

Nieuwsarchief