Studenten Hanze maken duurzame rondreis door China

01 okt 2009

Studenten van de Hanzehogeschool Groningen doen dit jaar mee aan een zesdaagse rondreis in China waar alleen elektronische motorfietsen aan mee mogen doen. Organisator is het Chinese bedrijf Yogue Jazz dat gespecialiseerd is in het produceren van scooters die rijden op elektriciteit. In samenwerking met studenten van de Nankai universiteit in Tianjin doen twaalf studenten van de opleiding International Communication mee aan de race. De tour maakt deel uit van het uitwisselingproject 'Chinalize' dat voor de vierde keer wordt gehouden tussen de Hanzehogeschool en de Chinese Universiteit.

De tour begint op 26 oktober in de Tianjin. Deelnemers krijgen te maken met een snelheidslimiet van 35 kilometer per uur waardoor ze slechts 175 kilometer per dag kunnen afleggen. In totaal zal de reis zes dagen duren. Bij het startschot in Tianjin zullen ook leden van de Kamer van Koophandel, raadsleden van de gemeenten Groningen en Emmen en medewerkers van het CCPIT en  de NSBO aanwezig zijn.

Naast de ecologische tour zal ook het bedrijf Binnema Natuurproducten een nieuw concept introduceren. Binnema is gespecialiseerd in het produceren van meubelen van oud hout. Studenten van de Hanzehogeschool krijgen de taak om leveranciers te vinden zodat Binnema de productielijn kan uitbreiden. Met de ecologische projecten willen beide onderwijsinstellingen, naast het verbeteren van de communicatie, meer aandacht voor het milieu vestigen.

Aan het project doen in totaal vijf Nederlandse en twee Chinese bedrijven mee. Tijdens het uitwisselingsproject tussen de Hanzehogeschool en de Chinese Nankai universiteit. Studenten krijgen de taak om samen communicatie tussen beide landen te verbeteren en om nieuwe contacten en leveranciers te vinden. In totaal gaan ruim dertig studenten naar China.

Bron: Groninger Internet Courant

Nieuwsarchief