Stichting Energy Valley opent vestiging in Fryslân

14 jun 2011

De stichting Energy Valley opent een vestiging in de Nij Bosma Zathe nabij Leeuwarden. Van daaruit kunnen de vele projecten op het gebied van duurzame energie die in Fryslân plaatsvinden, direct ondersteund worden. Energy Valley gaat op de vestiging in Leeuwarden nauw samenwerken met de stichting Groen Gas Nederland en de Dairy Campus. 

In de provincie Fryslân worden duurzame energieprojecten uitgevoerd op veel gebieden, waaronder restwarmte, groen gas, biomassaconversie, duurzame mobiliteit, blue energy, slimme energienetten en decentrale energieopwekking. Daarnaast vindt in de provincie de tweejaarlijkse Dong Energy Solar Challenge plaats, een belangrijke internationale zonnebotenrace die door de stichting Energy Valley van harte ondersteund wordt.

 

Directeur Gerrit van Werven van Energy Valley is verheugd over de huisvesting in de Nij Bosma Zathe. “Ik ben blij dat in de provincie Fryslân een groot aantal initiatieven ontstaat op het gebied van duurzame energie. Deze leveren een grote bijdrage aan de ontwikkeling van de energie-economie in de Energy Valley regio en daarom zijn we blij dat we nu nog dichterbij de Friese spelers zitten”, aldus Van Werven.

Nieuwsarchief