Steeds meer enthousiasme voor windpark Gemini

29 mrt 2013

De bouw van het windpark Gemini, boven Schiermonnikoog, kan in het najaar beginnen. De financiering van het turbinepark op zee is rond. Deze mededeling door directielid Eugene Kops van Typhoon Offshore kon woensdagmiddag tijdens het symposium Noorderwind 2013 in de Eemshaven op applaus rekenen. De eerdere scepsis over het windmolenpark lijkt daarmee steeds meer plaats te maken voor enthousiasme.

In het begin was er nog enige terughoudendheid omdat het plan en de subsidie aan een buitenlands concern werd gegund, de Duitse Bard groep. Uiteindelijk deed Bard, vanwege financiƫle problemen, het plan in 2011over aan Typhoon Capital in Amsterdam. Dat leidde opnieuw tot argwaan: dit bedrijf is de schepping van Dirk Berkhout, voorman van Econcern dat in 2009 failliet ging.

Scepsis was er eerder ook omdat het doorgaans lastig is om investeerders voor windparken op zee te vinden. Die zijn nu dus gevonden. Om welke partijen het gaat, is nog niet bekend gemaakt. Het bedrijf komt binnen drie weken naar buiten met de namen van twee grote geldschieters.

Bron: Dagblad van het Noorden

Nieuwsarchief