Startsein voor Noord-Hollandse subsidieregeling Zonnestroom voor Scholen

18 feb 2011

De Noord-Hollandse gedeputeerde Bart Heller heeft op woensdag 16 februari de subsidieregeling Zonnestroom voor Scholen gelanceerd. De provincie heeft 1 miljoen euro gereserveerd voor het plaatsen van zonnepanelen op schoolgebouwen. De Haarlemmermeerse basisschool De Zwanebloem in Zwaanshoek had de primeur. Heller onthulde daar een zonnepaneel en gaf de leerlingen les over energie.

Volgens de provincie bieden scholen door de plaatsing van zonnepanelen hun leerlingen de kans om meer te leren over duurzame energie. Daarnaast wees hij erop dat de zonnepanelen kunnen bijdragen aan de ambitie van de provincie Noord-Holland om in 2020 twintig procent duurzame energie op te wekken.

Scholen in de gemeente Haarlemmermeer, zoals De Zwanebloem, kunnen 100 procent voorgefinancierd krijgen van de gemeente. Deze bijdrage kan een school over een langere periode terugverdienen.

De subsidieregeling Zonnestroom voor Scholen sluit aan bij het provincieprogramma Duurzame scholen Noord-Holland. Dit programma, gefinancierd door Leren voor Duurzame Ontwikkeling (LvDO), ondersteunt scholen bij het duurzaam en gezond maken van hun schoolgebouw. Niet alleen door technische en financiƫle maatregelen, maar ook door aandacht voor educatie en gedrag.

Bron: RTV Noord-Holland

Nieuwsarchief