Staatssecretaris Joop Atsma aanwezig op bijeenkomst Drive4Electric Vriendenclub

23 apr 2012

Staatssecretaris Joop Atsma van Infrastructuur en Milieu is maandag 14 mei 2012 aanwezig op de netwerkbijeenkomst van de Drive4Electric Vriendenclub. Atsma lanceert het programma ‘Stiller op Weg’. Daarnaast verricht hij, samen met wethouder Egbert Berenst van de gemeente Smallingerland, de officiële opening van de gemeentelijke laadpalen.

Behalve de lancering van ‘Stiller op Weg’ en de officiële opening van de laadpalen van de gemeente Smallingerland, staat er 14 mei meer op het programma. “De nadruk ligt deze keer op DOEN”, vertelt Yvonne Baljeu projectleider bij Drive4Electric. “De tijd van praten en afwachten is voorbij. Voor veel organisaties is dit hét moment om een elektrisch vervoersmiddel aan te schaffen. We vragen de aanwezigen daarom ook om vooraf en tijdens de bijeenkomst na te denken over de eerstvolgende auto van hun wagenpark die ze willen vervangen. Zodat ze met de kennis die ze opdoen kunnen bepalen of de volgende auto een elektrische wordt.”

De bijeenkomst van de Drive4Electric Vriendenclub start om 10.30 uur bij het Verkeerseducatiecentrum (VEC), De Knobben 100, Drachten. Na het officiële programma is er de mogelijkheid om proefritten te maken in verschillende elektrische modellen, waaronder de nieuwe Renault Twizy. Het volledige programma van de netwerkbijeenkomst staat op www.drive4electric.nl. Geïnteresseerden kunnen zich tevens via de website aanmelden. Met de netwerkbijeenkomsten wil Drive4Electric Friese bedrijven in contact brengen met aanbieders van elektrische mobiliteit en drempels wegnemen om de transitie naar elektrische mobiliteit mogelijk te maken.

Het programma ‘Stiller op Weg’ (SoW) wordt uitgevoerd door Agentschap NL in opdracht van het ministerie van Infrastructuur en Milieu. SoW adviseert gemeenten en provincies welke maatregelen deze overheden kunnen treffen om verkeerslawaai in de bebouwde kom te verminderen. Meer informatie over Stiller op Weg staat op www.stilleropweg.nl.

Bron: Drive4Electric

Nieuwsarchief