Staatssecretaris Atsma opent dekkend Groengas-netwerk in Surhuisterveen

20 mei 2011

Vanaf vandaag is Fryslân de eerste provincie met een dekkend Groengas-netwerk. Staatssecretaris Joop Atsma opende samen met de Friese gedeputeerde Sjoerd Galema, en wethouder Jan Lammers  van de gemeente Achtkarspelen, het nieuwe Groengasvulpunt in Surhuisterveen. Dit nieuwe vulpunt maakt deel uit van het dekkende Groengas-netwerk in Fryslân.

 

Het Groengas-vulpunt van OrangeGas staat op het Postma tankstation aan de Meander 36 in Surhuisterveen. Naast de reeds operationele locaties in Dokkum, Harlingen, Leeuwarden (2x), Heerenveen en Drachten, komen er voor de zomer nog drie OrangeGas-vulpunten bij in Burgum, Joure en Sneek. Fryslân is daarmee de eerste Nederlandse provincie met een dekkend Groengas-netwerk.

 

In een interactief tafelgesprek werden de actuele ontwikkelingen op het gebied van Groengas besproken, het belang van een dekkend netwerk en de huidige stimuleringsregelingen, zoals de subsidieregeling “Proeftuin Rijden op biogas”. Staatssecretaris Atsma arriveerde per fiets vanuit zijn eigen huis. “Het is van belang om een goede infrastructuur op poten te zetten en draagvlak te creëren in de markt en onder bestuurders. Zowel op het pluche als onder bestuurders”, aldus Atsma.  Gedeputeerde Sjoerd Galema is er trots op dat er in Fryslân nu zoveel vulpunten zijn. “De aanbodkant is goed geregeld. Het is nu aan het bedrijfsleven om te gaan rijden op Groengas. Het Rijk moet dat verder stimuleren met fiscale maatregelen”, aldus Galema. De gemeente Achtkarspelen overweegt ook het wagenpark te vergroenen. Of zoals Wethouder Jan Lammers opmerkte: “We gaan allemaal rijden op Klara 7."

Bron: OrangeGas

Nieuwsarchief