SportStroom helpt verenigingen met opwekken zonnestroom

20 sep 2013

SportStroom, het grootste inkoopcollectief voor energie in de sportmarkt, biedt sportverenigingen de kans om voordelig zelf energie op te wekken via een zogenaamde zonnecentrale. Zonnestroom wil die verenigingen helpen, omdat de aanschaf van panelen kostbaar is. Er is capaciteit om het komend jaar 150 zonnecentrales te plaatsen.

''Sportverenigingen moeten tegenwoordig extra goed letten op hun uitgaven, ook als het gaat om energieverbruik. Met onze nieuwe leaseconstructie voor zonnepanelen kunnen sportverenigingen voortaan hun eigen energie opwekken. Daarmee besparen zij in veel gevallen vanaf de eerste dag geld op hun energierekening'' aldus Robert den Ouden, algemeen bestuurder van SportStroom.

SportStroom, het inkoopcollectief van en voor bestuurders van sportverenigingen, helpt sportverenigingen om besparing op energiekosten te realiseren, wat veelal – na de eventuele trainerskosten - de grootste kostenpost voor een vereniging is. Inmiddels maken ruim 2.500 sportverenigingen in Nederland gebruik van het inkoopcollectief en kopen zo gemeenschappelijk stroom en gas in. Hierdoor wordt per vereniging circa 15 procent bespaart op energiekosten.

Naast de leaseconstructie biedt SportStroom ook varianten om zelf een Zonnecentrale aan te schaffen, bijvoorbeeld via 'crowdfunding' of aankoop met eigen financiële middelen.

Nieuwsarchief