Ruiner Sunmachine bespaart energie

28 mei 2008

Own Energy Solutions uit Ruinen introduceert binnenkort de milieuvriendelijke en kostenbesparende Sunmachine op de Nederlandse markt. De in Duitsland ontwikkelde Sunmachine is een micro-energiecentrale die stroom en warmte levert.

De centrale, die vrijdag in Baarn werd geïntroduceerd, wordt in drie uitvoeringen geleverd voor drie verschillende soorten brandstof. De Sunmachine kan werken op houtpallets, bio- of aardgas of de warmte van de zon.

 

Het hart van het systeem wordt gevormd door een Stirlingmotor, die de elektriciteit produceert die kan voor zin in de energiebehoefte van particulieren, het midden- en kleinbedrijf, de agrarische sector en de recreatiesector.

 

Bij een verbruik van meer dan 3500 kubieke meter gas per jaar kan een Sunmachine economisch voordeel op leveren. De centrales zijn in eerste instantie niet bedoeld voor bestaande stedelijke bebouwing.

 

De Sunmachine gaat tussen de 26.000 (2gas) en 32.500 (2palletgestookt) euro kosten. De zonnecentrale komt medio volgend jaar op de markt.

Op het DuoCongres Financiering energieprojecten en De toekomst van algenteelt op 5 juni te Drachten heeft Own Energy Solutions een stand. Meer informatie over het DuoCongres vindt u op de homepagina in de linker kolom "Laatste Nieuws"

Nieuwsarchief