RuG organiseert postdoc cursus Energierecht op locatie

13 aug 2012

Energierecht op locatie is een uitgebreide post-academische cursus die zich richt op het Nederlandse energierecht vanuit een Europees perspectief. Niet alleen geschikt voor juristen maar voor een ieder die zich voor zijn persoonlijke ontwikkeling wil bekwamen in het energierecht.

De cursus richt zich op de gehele energieketen van “put tot pit”. Per energiebron en onderdeel van de energieketen worden alle relevante juridische aspecten behandeld door zowel academici als deskundigen uit het werkveld. Door academische kennis te koppelen aan de toepassing daarvan in praktijk wordt deze direct toepasbaar.

Alle modules zijn gericht op een specifiek onderwerp en vinden plaats op een voor dat specifieke onderwerp relevante locatie. Waar mogelijk en relevant maakt een excursie deel uit van het programma. Op alle locaties zullen zowel de kennis van wet- en regelgeving alsmede de kennis uit de praktijk samenkomen.

Doordat het academisch onderwijs wordt gegeven in modules per sector en vanuit de sector kunnen wij u maatwerk leveren. U kunt zowel de gehele leergang (6 modules en scriptie) volgen als afzonderlijke modules. Na modules en voldoende afsluiting van de leergang wordt een verklaring van deelname, respectievelijk een certificaat verstrekt.

Programma:

I.          Inleiding Energierecht, 7 september 2012, EBN Utrecht, 6 NOvA punten.

II.        Toezicht en Mededinging, 24 en 25 september 2012, NMa Den-Haag, 12 NOvA punten.

III.       Regulering van de Gasketen, 11 en 12 oktober 2012, Gasunie Groningen, 10 NOvA punten.

IV.       Regulering Netwerken, 1 en 2 november 2012, TenneT Arnhem, 12 NOvA punten.

V.         Elektriciteit en Klimaat, 29 en 30 november 2012, E.On Roca-centrale Rotterdam, 12 NOvA punten.

VI.       Energiehandel, 13 december 2012, Statkraft Amsterdam, 6 NOvA punten.

Kosten: € 650 per dag, € 5250 voor de gehele leergang.

Voor meer informatie en registratie zie www.gcel.nl

Nieuwsarchief