Rijksuniversiteit Groningen gaat samenwerking aan met Russische ‘Sillicon Valley’

27 okt 2011

De Rijksuniversiteit Groningen gaat samenwerken met een project in Rusland dat zich moet ontwikkelen tot het Russische Sillicon Valley. De Groningse collegevoorzitter prof. dr. Sibrand Poppema heeft tijdens het bezoek van een delegatie van de Rijksuniversiteit Groningen aan Rusland een Memorandum on Cooperation getekend met de Skolkovo Foundation.

Skolkovo is een hightech wetenschapsproject waarvoor op moment in de omgeving van Moskou de gebouwen worden neergezet. Het staat ook wel bekend als de Russische ‘Silicon Valley’. Skolkovo is in 2010 gestart op initiatief van de Russische president Dmitry Medvedev.

Doel van de Skolkovo Foundation for Development of the Center of Research and Commercializing of New Technologies is het creëren een omgeving waarin toegepast onderzoek kan floreren. Daarbij zijn energie en energie efficiëntie, ruimte, biomedisch onderzoek, kerntechnologie en IT als focus-gebieden aangemerkt.

Met het ondertekenen van de samen¬werkings¬overeenkomst krijgt de Rijksuniversiteit Groningen de mogelijkheid om onderzoeksvoorstellen voor het project in te dienen.

Bron: Groninger Internet Courant

Nieuwsarchief