Revolutionaire Groninger windmolen voor het eerst aan publiek gepresenteerd

29 mei 2013

Een revolutionaire windmolen gaat een gedeelte van de stroom leveren voor de vakbeurs Eemsdelta Expo, die op 12 en 13 juni in de Eemshaven wordt gehouden. De revolutionaire en opzienbarende windmolen wordt tijdens de beurs voor het eerst aan het publiek getoond. Het is een ontwerp van TD Industries uit Farmsum. Er zijn inmiddels 11 windmolens aan Rusland verkocht. De windmolen wordt geplaatst voor het tijdelijk beurspaviljoen dat wordt opgebouwd op een parkeerterrein aan de Eemshornweg in de Eemshaven.

altVoor de tweede edite van deze vakbeurs hebben zich inmiddels 140 bedrijven ingeschreven. Een forse stijging ten opzichte van het vorig jaar. De initiatiefnemers van de beurs, netwerkorganisatie Eemshaven. info en beursorganisator Expolaan,, zijn blij met deze groei. "Er is duidelijk behoefte aan een gerichte vakbeurs als professioneel platform en ontmoetingspunt voor het bedrijfsleven in een economisch sterke regio " aldus directeur Karla Wielenga van Eemshaven.info.

De Eemsdelta Expo is meer dan een vakbeurs. Op de eerste dag wordt er in de congresruimte van de beurs een seminar gehouden met als thema 'Offshore windenergie en de Eemsdelta'. Een aantal sprekers zal ingaan op offshore windenergie en de economische consequenties voor de Eemsdelta als het gaat om de bouw en het onderhoud van windparken op zee. Een forumdiscussie onder de titel 'Windparken op zee, zegen of molensteen' maakt tevens onderdeel van het seminar. Op de tweede beursdag worden er door deelnemende bedrijven aan de beurs diverse inlooplezingen gehouden. Kennisoverdracht is een belangrijk onderdeel van de beurs.

De vakbeurs Eemsdelta Expo is woensdag 12 juni van 12.00 tot 22.00 en donderdag 13 juni van 10.00 tot 18.00 uur geopend. De entree is enkel op uitnodiging. Kaarten zijn te bestellen via

www.eemsdeltaexpo.nl

Nieuwsarchief