Regionale workshop ENSEA 13 september 2013

26 jul 2013

Op vrijdag 13 september aanstaande vindt van 13.00 tot 17.30 uur de  Regionale Workshop van het ‘European North Sea Energy Alliance’ (ENSEA) project in Groningen plaats. ENSEA richt zich op energiesysteemintegratie als oplossing voor de duurzame energietransitie rondom de Noordzee. Het is een FP7 gefinancierd project dat streeft naar versterking en coördinatie van onderzoek gedreven energieclusters vanuit een triple-helix benadering.

Tijdens de workshop worden deelnemers geïnformeerd over de resultaten van dataverzameling in de regio. Van hieruit worden een aantal hypotheses gepresenteerd die verbonden zijn aan thema’s van energiesysteemintegratie. Deze hypotheses worden ter discussie gesteld waarbij uw input van significante waarde is voor het opstellen van een kwalitatieve SWOT-analyse voor de Energy Valley regio. Deze zal worden gecommuniceerd en vergeleken met de analyses van de projectpartners uit Schotland, Duitsland en Noorwegen. Dit zorgt voor identificatie van punten voor efficiënte samenwerking en wederzijdse versterkingen. Zo kan gezamenlijk worden gewerkt aan de uitdagingen van een duurzaam en geïntegreerd energiesysteem rondom de Noordzee. Uw perspectief en expertise is voor ons van grote waarde om een gedegen SWOT-analyse op te stellen. Tevens biedt de workshop voor u een ideale mogelijkheid om de laatste ontwikkelingen op energiegebied te volgen. Wij hopen dan ook van harte dat u zult deelnemen.

Registratie voor de workshop is geopend voor genodigden en er zijn geen kosten aan de deelname verbonden. U kunt zich via de volgende link aanmelden:  http://www.ensea.biz/agenda/regionale-workshop-european-north-sea-energy-alliance/.

Indien u geen persoonlijke uitnodiging heeft ontvangen, maar wel wilt deelnemen, dan kunt u zich via bijgaande link aanmelden. U wordt dan op een wachtlijst geplaatst en ontvangt uiterlijk 3 dagen van tevoren bericht over uw mogelijke deelname.  Voor vragen over het ENSEA project of de verdere achtergronden van deze Regionale Workshop, kunt u contact opnemen met Ingrid Klinge (klinge@energyvalley.nl) of Robbin van der Linde (vanderlinde@energyvalley.nl).  

Meer informatie hierover vindt u op www.ensea.biz.

Nieuwsarchief