Rabobank bij Congres Financiering energieprojecten: Zonne-energie heeft de toekomst in Nederland

06 jun 2008

Wie een jaar of vijftien geleden een lans brak voor zonne-energie werd al gauw beschouwd als een geiten-wollen sok. Maar zonne-energie is al lang geen speeltje meer voor een groep bevlogen milieubeschermers maar begint nu een zeer geaccepteerde en gerespecteerde energiebron te worden. Dat bleek donderdag 5 juni ook tijdens een congres van Energy Valley, NOM en BEN in Drachten. Daar hield Wouter Verster van Rabobank International uit Utrecht een vurig pleidooi voor zonne-energie in Nederland.

‘Zonne-energie zal heel snel echt rendabel worden. Zeker door de hoge energieprijzen en door recente technologische ontwikkelingen zal het nu heel snel gaan met de invoering van zonne-energie’, aldus Verster.

Hij herinnerde aan een recente technologische vernieuwing door de Technische Universiteit Delft, waardoor het rendement van zonne-energie wordt vergroot van 11 naar 24 %. Daardoor kan zonne-energie volgens hem al in 2015/2016 concureren met andere energiebronnen. ‘De zon als energiebron is samen met windenergie eigenlijk de enige echte optie voor de toekomst. Wij verwachten dat in het jaar 2050 ongeveer 60.000 mensen werkzaam zullen zijn in deze branche’, aldus Verster

Nieuwsarchief