RWE: groot tekort regionale vaklieden voor bouw energiecentrales Eemshaven

03 feb 2011

In Groningen zijn te weinig technische vaklui om een groot aandeel te vormen in de bouw van elektriciteitscentrales in de Eemshaven. Dat stelt directeur Corporate Affairs van RWE/Essent Dig Ishta donderdag in een ingezonden brief in het Dagblad van het Noorden. Ishta reageert hiermee op eerdere uitspraken van het Groningse PvdA-kamerlid Tjeerd van Dekken in diezelfde krant.

Van Dekken stelde dat er veel te weinig Nederlanders op de bouwplaatsen in de Eemshaven aan het werk waren. Volgens Ishta bestond in januari het aandeel Nederlanders dat direct bij de bouw van de RWE-centrale  betrokken was uit ongeveer 25 procent van het totale bouwpersoneel. Hij geeft aan dat het energiebedrijf zijn uiterste best heeft gedaan zoveel mogelijk werkkrachten uit de regio bij de bouw te betrekken, maar dat er eenvoudigweg te weinig gekwalificeerd personeel voorhanden is.    

 

Omdat een groot deel van de bouw uit gespecialiseerd werk bestaat, wordt veel gewerkt met teams die al eerder aan dergelijke projecten hebben gewerkt. Veel van deze vaklieden komen niet uit het Noorden of zelfs uit Nederland.

 

Bron: Dagblad van het Noorden

Nieuwsarchief